Het is de meest legendarische coureur uit België. Hij zette autosport op de kaart in zijn land door in 1968 te tekenen voor het Ferrari F1-team. Volgend jaar viert hij zijn 75ste verjaardag. Zijn naam? Stoffel van Doorne. Oh, wacht. We hebben het natuurlijk over Jacky Ickx. Porsche viert de verjaardag mee met een speciale 911, de ‘Belgian Legend Edition’.

Waarom Porsche dat doet? De autoracer heeft een hechte link met het automerk uit Stuttgart. Ickx won de 24 Uur van Le Mans vier keer met Porsche. Dankzij deze overwinningen kreeg de Belg de bijnaam Monsieur Le Mans. Jacky Ickx was nauw betrokken bij het project en bracht zijn persoonlijke touch aan.

Porsche gebruikt voor deze 911 dezelfde kleur als de helm van Ickx had: X-Blue (die hoeven we niet uit te leggen, toch?). De wielen zijn in diezelfde kleur gespoten en het wit is dezelfde kleur als de streep op de helm van Ickx. Op de achterste raam van de bestuurderskant zit een badge met daarop de Belgische vlag en de naam en handtekening van de Belgische racelegende.

In de Porsche Carrera 911 Carrera 4S Belgian Legend Edition

Ook binnenin de speciale 911 leeft de Belgische legende. Op de centrale armsteun prijkt de handtekening van Ickx. De deurpanelen en -drempels zijn voorzien van 911 Carrera 4S Belgian Legend Edition-belettering in de kleur Pebble Grey. De 911 Carrera 4S wordt aangedreven door een zescilinder boxermotor die 450 pk produceert.

Daarnaast geeft Porsche je nog wat leuke speeltjes mee naar huis. Zo krijg je een miniatuur-versie van de auto met hetzelfde chassisnummer. Ook krijg je een fotoboek over de productie van de auto en zit er een handgeschreven brief bij van Ickx. De Jacky Ickx-versie van de 911 is in België te koop vanaf 199.911 euro.

 

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)