Er gaan al enige tijd geruchten dat Porsche plannen zou hebben voor een nieuwe, kleine SUV om onder de Cayenne te hangen. Figuurlijk dan. Hiervoor zal wederom een beroep worden gedaan op Audi, dat eerder al het platform van de Q7 beschikbaar stelde voor de Porsche Cayenne.
 
Voorlopig kunnen we ervan uitgaan dat Porsche zijn kleinere SUV Roxster gaat noemen, die naam is in ieder geval al geregistreerd. Origineel is die naam niet, iedereen met een rauwe stem en elektrische gitaar noemt zich al zo. De Roxster zou veel meer dan de Cayenne gericht zijn op sportief rijden, en ook beter uit de voeten kunnen in het terrein. Ongetwijfeld gaat Porsche wel dezelfde motoren gebruiken, wat betekent dat we ongetwijfeld een V6 en een V8 kunnen verwachten.
 
Ook in de auto-industrie gaat trouwens voor niets alleen de zon op, en dus gaan Porsche en Audi een klein ruilhandeltje opzetten. Als tegenprestatie voor het platform van de Q5, krijgt Audi de beschikking over technologie van de Porsche Cayman en Boxster. Op basis daarvan zal Audi vervolgens een eigen roadster ontwikkelen, die ergens rond 2010 op de markt komt.
 

Reacties