Als de ontwerpers het voor het zeggen hadden, zou Porsche waarschijnlijk nog tien modeltypes in het aanbod hebben. Helaas sneuvelen veel ontwerpstudies ruim voor het productiestadium en gaan de levensgrote modellen de opslag in. In november van vorig jaar besloot Porsche ineens dat de wereld toch alle hersenscheten van de afgelopen jaren mocht aanschouwen. In totaal toonde het merk veertien studiemodellen, die wat ons betreft stuk voor stuk in productie zouden mogen. Met een van die auto’s, de Porsche Le Mans Living Legend, is nu iets geks aan de hand.

Want hoewel de Porsche Le Mans Living Legend (foto 1, 2 en 3) in 2016 bedacht werd en in 2020 zijn snoet liet zien, diende Porsche in februari van dit jaar ineens een patentaanvraag in (foto 4, 5 en 6). Het lijkt wel alsof Porsche iets van plan is met het spectaculaire concept. Prijzige speciaaltjes in gelimiteerde opgave verkopen lekker, zo bleek wel met de Porsche 935. Of patenteert Porsche de auto zodat ze hem in een computerspel kunnen gebruiken? Of is het louter achterstallige administratie, zodat andere bedrijven niet aan de haal gaan met de Porsche Le Mans Living Legend?

Wat is het precies?

Hoewel de neus lijkt op die van de Porsche 911, is de Porsche Le Mans Living Legend eigenlijk een omgebouwde Boxster uit 2016. Het is een ode aan de klassieke Porsche 550, maar dan wel met een vast dak. De motor is geen zescilinder boxer, maar een volwaardige V8 mét een handbak. Porsche rustte hem uit met gullwing-deuren en een clamshell-motorkap. We zijn heel benieuwd naar de plannen van Porsche. Misschien gaan ze toch nog een 911 ombouwen? Of komt er een elektrische variant met de techniek van de Taycan Turbo S?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)