Zondag 10 augustus is het weer zover: dan staat alles op en rond het TT Circuit Assen in het teken van Porsche – en jij kunt er gratis heen!
 
Het belooft een heel spektakel te worden – de organisatie van het ‘PorscheMotion 2008’ gedoopte evenement verwacht maar liefst 1.000 Porsches te kunnen verwelkomen. Zelf hebben ze er ook een paar geregeld, en niet de minste: de RS Spyder van het team Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur bijvoorbeeld, die afgelopen juni met onder meer Jos Verstappen achter het stuur de LMP2-klasse tijdens de 24 Uur van Le Mans won. Verder worden er op de speciale Car Walk (nooit te beroerd voor een leuke woordspeling, die Porsche-mensen!) de hele dag door bijzondere Porsches en Porsche-coureurs gepresenteerd.
 
Ook zullen een paar echte dare-devils laten zien dat je met een Cayenne geen asfalt nodig hebt om lol te hebben: een speciaal geprepareerd terrein met 100%-hellingen en een griezelige, 25 meter lange brug zijn daarvoor de aangewezen lijdende voorwerpen.
 
Ook leuk: de mannen (en wellicht vrouwen, kan allemaal tegenwoordig) van de internationale R Gruppe. Zij rijden over Zandvoort met een bijzondere collectie Porsches, zoals een helemaal voor circuitgebruik aangepaste 911 T/RS uit 1970 en een 911 S/RSR uit 1973.
 
Zelf rijden kan ook. Als je een Porsche hebt mag je het circuit op, de minder gelukkigen kunnen zich uitleven op een 3.000 m2 groot kartcircuit en kunnen daarmee ook prijzen winnen – dat kunnen die Porsche-bezitters dan weer niet. Tenzij ze ook gaan karten natuurlijk.
 
Hoe dan ook, het beste nieuws is misschien nog wel dat wij de hand hebben weten te leggen op 30 kaartjes voor PorscheMotion 2008! En die kun jij winnen! Je hoeft maar één ding te doen. Nee: twee. Allereerst: schrijf je hier in voor de Top Gear Nieuwsbrief. Geeft niks, want dat wilde je toch al tijden doen alleen het kwam er niet van. Als je al ingeschreven bent, vervalt punt 1 en hoef je alleen nog punt 2 te doen: geef ons één goede reden om jou 2 kaartjes te sturen. En die reden vul je hieronder in. Eén maar. Je hebt tot 6 augustus de tijd, op de 7e maken we de winnaars bekend en versturen we de kaarten. Tot de 10e op Assen!

Reacties