Ben je tussen nu en 6 januari 2019 in de buurt van het Duitse Stuttgart? Dan raden wij aan een pitstop te maken bij het Porsche Museum aan de Porscheplatz in Zuffenhausen. Daar is namelijk tot die datum de tentoonstelling ’70 jaar sportwagens van Porsche’ te bezichtigen. Of in het Duits: ’70 Jahre Faszination Sportwagen’, wat veel cooler klinkt – als het om woorden met ‘sz’ gaat, komen wij niet veel verder dan boszandloopkever.

Das macht Spaß!

Sinds 2009 presenteert het Porsche Museum de geschiedenis van het merk waar menig autoliefhebber warm voor loopt. Dat doen ze in een bijzonder vormgegeven, spierwit gebouw, dat op zich al het brengen van een bezoekje waard is. In het gebouw vind je pakweg negentig Porsches die bijna allemaal nog rijden (en waar je in wilt rijden). Evenals wisselende exposities over de autogeschiedenis van Porsche.

En nu is het extra leuk om een bezoek aan het museum te brengen, want momenteel wordt er het 70-jarige bestaan van Porsche gevierd. Middels een speciale expositie kom je achter de verhalen en mijlpalen die Porsche gemaakt hebben tot de eindbaas die het bedrijf nu is. Daarvoor heeft het museum haar tentoonstellingsruimte van een bescheiden 5.600 vierkante meter compleet omgetoverd.

Wat je mag verwachten

Bij betreding van de museumvloer zul je onmiddellijk geconfronteerd worden met iets super spectaculairs: de legendarische Porsche 356 ‘Nr. 1’. Heel bijzonder, want er zijn maar weinig autofabrikanten die het originele, eerst-gebouwde model nog in eigen bezit hebben. Maar dat van Porsche kun je gewoon bewonderen in het museum.

Daarna ga je op tijdreis langs ruim 75 Porsches die de afgelopen 70 jaar zijn geproduceerd. Maar er wordt niet alleen stilgestaan bij het verleden. Een kijkje in de toekomst kun je verwachten in de vorm van de elektrisch aangedreven Mission E, waarvan de productieversie de Porsche Taycan gaat heten.

Alsof dat nog niet reden genoeg is om het Porsche Museum te bezoeken, is het ook een geschikte plek om even aan Duitsers te ontsnappen. Stuttgart is namelijk maar zo’n 6 uur rijden vanaf Amsterdam, dus je wordt er regelmatig omringd door Nederlandse keelgeluiden.

Goeie deal

Het museum is geopend op dinsdag tot en met zondag, van 9.00 tot 18.00. En mocht je een dubbele dosis autogeschiedenis nodig hebben, dan kun je ook nog even langs bij het Mercedes-Benz museum in Bad Cannstatt. Daar betaal je 25 procent minder entree na je bezoekje aan Porsche’s verjaardagsfeestje.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear