Mocht je aankomend weekend 2,7 miljoen euro op zak hebben én je toevallig in Monaco bevinden, dan ben je eigenlijk verplicht om met een veilingsbordje te zwaaien. Op de RM Sotheby's veiling gaat namelijk een Porsche 911 GT1 Evolution onder de hamer. 

Dit pareltje is niet alleen om zijn afkomst een zeldzame auto, ook de geschiedenis is meer dan indrukwekkend. Zo heeft dit racemonster drie keer achter elkaar de Canadian GT Championship gewonnen, van 1999 tot 2001. Ook de 24 uur van Daytona kan het verschroeide rubber van de GT1 nog ruiken, hoewel het succes daar aanzienlijk minder was. De Porsche plaatste zich in eerste instantie als 12e, maar eindigde op de 41ste plaats.

Het woordje Evolution aan het einde klinkt natuurlijk heel leuk, maar wat betekent dat nou eigenlijk? Nou, de auto moest in eerste instantie, net als aartsvijand  McLaren, slechts 1.000 kilo wegen. Slimmeriken besloten echter om de auto juist 50 kilo zwaarder te maken en de motor in het midden, achter de bestuurder te plaatsen. Hierdoor kon de GT1 meer lucht opnemen, meer pk's genereren en dichter naar de grond getrokken worden bij hoge snelheid. 

Maar goed, het blijft natuurlijk wel 2,7 miljoen euro. Om je helemaal over de streep te trekken: je bent pas de derde eigenaar, het is de enige officiële straatlegale GT1 in de wereld en je hebt een zeldzamere auto dan iemand met een McLaren F1. Zo, die zit. 

Reacties