Conventionele wijsheid vertelt ons dat ‘teveel van het goede’ bestaat. Maar wanneer het een restomod-Porsche betreft, kan de conventionele wijsheid bij ons de rug op. Jep, wederom een retro-moderne Porsche 911. En wederom is het er een waar we erg belangrijke zaken (lees: schoenen, meubilair, vitale organen) voor zouden verkopen. Het ziet er goed uit, toch?

Wie toverde een Targa om tot restomod-Porsche?

De auto kwam tot leven in 1989 als Porsche 911 Targa – traditiegetrouw de minst geliefde 911-variant. De Targa staat er nu bij als militairgrijze Speedster, die de grens tussen agressief en simplistisch bewandelt. Vraag ons niet of we verliefd zijn.

Porsche maakt de auto niet zelf; dit is het werk van Duitse tuner DP Motorsport. DP plaatste een widebodykit en verstelbare ophanging. De motor is opgekrikt naar 264 pk, wat inmiddels in de wereld van snelle hatches niet als een berg vermogen klinkt.

Maar als je in de kleine carrosserie mag stappen, vermoeden we dat hij zeker niet traag zal aanvoelen. Ook verwachten we dat de zescilinder een geluid – afkomstig uit de blootliggende uitlaten – produceert dat een genot voor de oren is, ongeacht de snelheid.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)