Na gisteren overdonderd te zijn door jaloezie omdat de politie in Engeland wél een Porsche kreeg, gingen we zelf op zoek naar de overgebleven politie-Porsches. We vonden één van de 509 gebouwde Porsches van de Rijkspolitie in Heteren. Dit exemplaar stamt uit 1987 en werd op een vrijdag gebouwd.

Vrijdag? Hoe weet je dat?

Simpel: alle Porsches van de Rijkspolitie rolden op een vrijdag van de band. Het waren altijd de laatste vijf Porsches van de werkweek die politie-uitrusting kregen. De Porsches van de Rijkspolitie herken je aan de feloranje kleuren. Bij twijfel kun je letten op het zwaailicht, de sirene, de speciale schakelaars (in dezelfde stijl als de andere schakelaars), de boordradio, het stopbord, een luidspreker en de houten kast voor alle politiezaken. Achter de stoelen lagen zaken als een koevoet, een sleepkabel, een brandblusser, een lamp en wat gereedschap.

En deze Porsche van de Rijkspolitie dan?

Nummertje 82 is een Porsche 911 3.2 Targa uit 1987. Dat betekent dat de zescilinder er ooit 232 politiepaarden uitperste. Alle knopjes, luidsprekers en sirenes zitten nog op de Porsche met doffe oranje lak. In de afgelopen dertig jaar zag de Porsche 251.774 kilometer asfalt. In hoeverre de Targa gerestaureerd of hersteld is, staat niet in de advertentie. Wel ziet er hij voor zijn leeftijd en ervaring puik uit. En dat mag ook wel voor de prijs van 159.600 euro.  Oh, Porsche Centrum Gelderland heeft ook nog een politiemotor te koop. Past er goed bij.
Advertentie

Reacties

  • i-dtec 3 heeft op 12 april 2017 geschreven:

    Ik heb niets met nuts voertuigen, dus ik koop me een onbestikkerde 911.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie