Met de nieuwe STS wilde Cadillac een jaar of drie geleden de aloude Seville doen vergeten. Blijkbaar is het vlaggenschip van het merk daar nog niet volledig in geslaagd, want Cadillac voegt twee nieuwe uitvoeringen toe aan het programma van de STS. En die mogen er zijn…
 
Allereerst is er de STS-V, een sportieve exponent in het kader van de V-Serie van Cadillac. Een 4,4 liter V8 met supercharger brengt via een zestraps automaat een vermogen van 476 pk naar de achterwielen, gecombineerd met een koppel van 595 Nm. Met het oog op de veiligheid heeft Cadillac voor deze STS-V ook gezorgd voor een passend remsysteem. Grotere remklauwen, bredere banden en een wat stugger geveerd onderstel zouden de boel in het gareel moeten houden.
 
Om te laten zien dat je in een potente Cadillac rijdt is de STS-V voorzien van extra luchtsleuven voor de voorremmen, dubbele, gepolijste uitlaateinden en een achterspoiler voor de broodnodige neerwaartse druk. Right… Voor 99.950 euro heb je een auto die je kunt laten uitvoeren in de kleuren Light Platinum, Black Raven en Thunder Gray.
 
Als je kiest voor de Caddy STS met de 325 pk sterke Northstar V8, krijg je voortaan ook de beschikking over een nieuwe zestraps automaat. Belangrijker is echter dat de optielijst is uitgebreid met een permanente vierwielaandrijving, dat het vermogen in een verhouding 40:60 over de voor- en achterwielen verdeelt. Dat wordt dan weer gecombineerd met de standaard aanwezige tractiecontrole, het ABS en een vierkanaals StabiliTrak stabiliteitssysteem. De prijs voor dit alles: 89.450 euro. Dat wordt zwabberen op snelheid!

Reacties