Volgens hardnekkige geruchten zou de 62-jarige president van Turkmenistan dood zijn. Volgens Gurbanguly Berdymukhamedov, de president van Turkmenistan, is dat niet zo. Natuurlijk kun je als president dan een video vrijgeven waarin je de krant van vandaag vasthoudt als bewijs, maar je kunt ook een 35 minuten durende propagandische video vrijgeven, met onder meer rallyrijden.

In de video zie je de president paardrijden, fietsen en uiteraard in een rallyauto rond de Poort naar de Hel driften. Het is een wat laffe drift, maar desalniettemin een drift. Officieel heet het vuurspuwende gat in de buurt van een aardgasveld de ‘Krater van Derweze’ en het gat brandt sinds 1971, vermoedelijk na een avondje flink pittig Mexicaans gegeten te hebben, onophoudelijk.

Het is niet de eerste opvallende streek van president Gurbanguly Berdymukhamedov. Sinds januari 2018 zijn zwarte auto’s verboden in de hoofdstad van Turkmenistan. Waarom? Hij vindt dat de auto’s niet goed passen in het straatbeeld. Zijn paleizen zijn namelijk ook wit, op het gouden standbeeld van hemzelf na. De inwoners moeten hun zwarte auto’s inleveren of overspuiten.

Vanaf 22 minuten: President Turkmenistan doet donuts naast de Poort van de Hel

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)