Klaar voor de aankomende veertig jaar? Want dat is hoe lang de vorige Mercedes G-klasse in productie bleef. Of deze generatie ook zo lang blijft plakken, is nog maar even de vraag. Diverse dealers gooien alvast hun orderboeken open en zetten prijslijsten online. Benieuwd wat je kwijt bent voor de nieuwe Mercedes G-klasse? De prijs is bekend.

Prijs Mercedes G-klasse

De prijs van de Mercedes G-klasse is 176.905 euro. Dan krijg je een Mercedes G 500 – de enige uitvoering die op dit moment beschikbaar is. Natuurlijk loopt de prijs snel op als je tegen de dealer zegt: ‘is goed, doe dat er ook maar bij’. De vanafprijs is zo’n 5.000 euro lager dan de vorige G 500. De nieuwe weegt bovendien 170 kilo minder, dus dat scheelt weer in wegenbelasting en verbruik.

Wil je een breedbeeldscherm in je interieur, dan moet je 4.513 euro extra neertellen. Daar krijg je direct ledkoplampen en een RVS-pakket bij voor het exterieur. Een Burmester-audiopakket, dikkere stoelen en een onderstel met adaptieve demping kost je bijvoorbeeld 16.898 euro extra.

Het hart van de Mercedes G 500 is een 4,0-liter V8 met 422 pk. Een negentrapsautomaat is standaard en in 5,9 seconden sprint de G naar 100 km/u. De topsnelheid is een vrij bescheiden 210 km/u. Deze specificaties zijn dus vrijwel identiek aan de oude G-klasse. Benieuwd naar alle verschillen van de nieuwe Mercedes G-klasse?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)