Mag je dit een camper noemen? Of is het een Jogger met een uitbouw? Of is het een te krappe autogarage voor je Dacia? Hoe je het ook noemt, schakel wel eerst de motor uit van de auto voordat je de slaapplek gaat optuigen. Eerder dit jaar onthulde Dacia een stel campingaccessoires waarmee je de Jogger kan ombouwen tot overnachtingsplek, en nu zijn de prijzen bekend.

De collega’s van AutoWeek zagen dat de prijzen tegenwoordig in de webshop van Dacia te vinden zijn. Laten we beginnen met de interessante accessoire: de enorme tent. Het is in feite een koepeltent voor drie personen met een flinke luifel en een achterdeel dat je aan de Jogger vastmaakt. Deze tent kost 659 euro bij de dealer. Dat is per vierkante meter in ieder geval niet duur.

Wil je met nog meer mensen slapen? Vergeet niet dat het gras niet altijd groener is. Oh, je bedoelde echt slapen? Dan is er het slaappakket. Dit is een soort sarcofaag die precies achterin de Jogger past waardoor een bed ontstaat van 190 centimeter lang en 130 centimeter breed. Je moet elkaar dus wel gezellig vinden. Deze is met 2.000 euro fors duurder dan de tent.

3.000 euro voor de kampeeraccessoires van Dacia

Het liefst wil je er nog de gordijntjes op maat bij voor 200 euro. Laten we voor het gemak zeggen dat je net geen 3.000 euro kwijt bent om met zes personen te gaan kamperen in de Jogger. Met het bed achterin kun je alleen niet met z’n zevenen in de Jogger zitten. Ook sluit de grote tent niet echt hermetisch, dus zorg ervoor dat je niet gaat kamperen in een koud land. Of eentje waar veel muggen zijn.

Met een vanafprijs van 22.000 euro is een Dacia Jogger goedkoper dan een nieuwe Volkswagen Polo. Voor 25.000 euro koop je geen nieuwe camper. Bovendien moet je met een camper nog een auto voor de dagelijkse kilometers kopen, dat is nu niet nodig. Of je gooit gewoon voor 200 euro een koepeltent die je achterin je eigen auto gooit. Die is waarschijnlijk nog wat beter bestand tegen de elementen.

Advertentie

Reacties

  • Advertorial heeft op 18 augustus 2023 geschreven:

    Wat is dit? Dacia Magazine? Het ene na het andere bericht over het favoriete merk van autohaters.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie