Hoe lang praten we nu al over het al dan niet begrenzen van bestelbusjes? Best wel lang, toch? De PvdA heeft het stoffige agendapunt er nog maar eens bijgehaald en gaat de knuppel nu in het Europese hoenderhok gooien. Daar wordt namelijk toevallig overlegd over de uitstoot van bestelbusjes, die vanaf 2016 omlaag zou moeten.

Volgens Europarlementslid Judith Merkies moeten die busjes gewoon begrensd worden op 100 km/u. Zou daar misschien nog een reden achter zitten, bijvoorbeeld dat iedereen schijnt te vinden dat die dingen zo hard rijden? Nee, het gaat alléén maar om het milieu. ’Boven de 100 km/u neemt de CO2-uitstoot enorm toe’, aldus Judith. ‘Dus een begrenzer is heel milieuvriendelijk.’

Lieve Judith, heb je al aan de files gedacht die veroorzaakt worden als die bestelbusjes elkaar met een snelheidsverschil van 0,1 km/u gaan inhalen? Dat is dan weer niet zo goed voor de landelijke uitstoot, of wel? Vrachtwagens zijn begrensd op 80 km/u, en dat is ook al geen succes voor de doorstroming. Luister nu eens naar ons:

RIJDEND VERKEER IS MINDER VERVUILEND DAN STILSTAAND VERKEER.

Gewoon doortrappen met die busjes dus, en alles komt goed. Eens? Mooi.

Reacties