Soms zijn ideeën zo simpel, dat je niet snapt waarom ze niet eerder zijn uitgevonden. Neem het Nederlandse Q-Reel, een oprolbaar laadsnoer. Het werkt als een tuinslang op een haspel, en het rolt zichzelf op als je er klaar mee bent. Zo ligt het snoer niet op de grond en worden je handen niet smerig als je je elektrische auto moet laden. Als de Q-Reel zes jaar eerder bestond, werd de Outlander PHEV misschien een keertje wél opgeladen door de leaserijder.

In de Q-Reel zit een camera zodat je via een app de auto in de gaten kunt houden. Ook herkent de camera het kenteken van de auto, zodat de kabel ontgrendelt. Als de auto is opgeladen, wordt de stekker vanzelf uitgeworpen en rolt de kabel zich automatisch weer op. De Q-Reel is gericht op particulieren die thuis willen laden, maar ook op bedrijven of gemeentes die publieke laadpunten willen bieden.

Waar kan ik er een kopen?

Het bedrijf draait momenteel als Kickstarter-campagne. Voor 499 euro steun je het project en ontvang je de Q-Reel Basic. Voor 699 ontvang je een Custom, waarbij je zelf een logo kunt kiezen. Wil je gelijk de garage van het kantoor volhangen, dan kun je voor 2.995 euro een businesspack afnemen. De leveringen beginnen begin volgend jaar. Bekijk de Kickstarter-campagne.

Zo werkt Q-Reel

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie