Niet schrikken, er komt heus geen vierde deel van Back to the Future. Dat zou ook best kunnen namelijk. Ze hebben bij Giorgetta Giugiaro’s Italdesign studio een nieuwe bolide ontwikkeld, Quaranta genaamd.

Deze supersportcar is vierwielaangedreven door een hybride motor van, hoe kan het ook anders, Toyota. De Quaranta heeft een 3,3-liter benzinemotor die gekoppeld is aan een batterijsysteem met een paar elektrische motoren. Mede dankzij dit systeem is de Quaranta erg zuinig: 1.000 kilometer op één volle tank. Dat is dus een behoorlijk stuk, en ook weer terug – hoewel, wat is eigenlijk de tankinhoud? Langzaam is deze electro-conceptcar niet te noemen, in iets meer dan 5 seconden rijdt de Quaranta 100 km/u.

Het uiterlijk van de Quaranta doet ons wel denken aan de jaren tachtig. De zonnepanelen die zo ongeveer over de hele lengte aanwezig zijn, doen dit vermoeden al vrij snel verdwijnen. In de auto vind je een McLaren F1-style driezitter-constructie waarbij de bestuurder in het midden zit, achterin is ruimte voor een kind, een klein kind zo te zien, een baby eigenlijk…

Advertentie

Reacties

Advertentie