Bij de vrijdagmiddagborrels van Ram (ja, dat is nu een los merk, zonder Dodge) komen de meest geflipte ideeën naar boven. ‘Jongens! Jongens! Weet je wat een goed idee is? Nee, echt. Luister nou. We moeten die V8 van de Hellcat in een Ram-truck leggen!’ Nog mooier: als de medewerkers maandag weer bij hun zinnen komen, voeren ze het idee gewoon uit. Dat deden ze eerder bij de Jeep Trailcat, en nu bij de Ram Rebel TRX Concept.

De Ram Rebel TRX Concept heeft de 6,2-liter V8 uit de Hellcat-tweeling. Hij is iets ge-downtuned en produceert nu 575 pk. Daarmee ramt (haha) de Ram Rebel tot maximaal 160 km/u over elk terrein dat je je kunt indenken.

Rij je de Ram Rebel TRX Concept dan niet aan gort?

Nope! Want Ram heeft de veerweg met 40 procent vergroot tot 33 centimeter. Natuurlijk heeft het ding vierwielaandrijving en ook nog eens een achttrapsautomaat. De banden zijn 37 inch groot. Nog extremer zijn de remmen; 15 inch aan de voorkant. Dat is dus groter dan de gemiddelde velg op je eco-leasehok.

Tegen wie neemt de Ram Rebel TRX het op? Tegen de Ford F-150 Raptor uiteraard. Die heeft een zielige 416 pk uit een peuterige V6. Net als de Ford-concurrent heeft de Ram een Baja-modus, voor high-speed desert running. Feest!

Reacties

  • Dennis heeft op 1 oktober 2016 geschreven:

    Das gek. Mijn raptor heeft n v8?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear