Lieve hemel. Dit gun je zelfs een Outlander PHEV niet. Zo’n 100 jaar geleden tekende Mitsubishi de eerste massaproductieauto van Japan, de Model A. ‘Hoe had dezelfde auto er nu uitgezien, na 100 jaar innovatie?’ dacht Mitsubishi. Maar sommige gedachten kun je maar beter binnen in je hoofd houden. Dat is namelijk wat ons onderscheidt van de wilde beesten. Als we allemaal maar zouden doen wat in ons opkomt, zou er totale anarchie heersen.

Maar nee: Mitsubishi schakelde de hulp van West Coast Customs in om een hulpeloze Model A te verknippen en de panelen op het onderstel van een Outlander PHEV te bouwen. Zelfs iemand met een gezichtstattoo zou dit een slecht idee noemen. Het resultaat is zowel de lelijkste Model A als de slechtste Outlander PHEV ooit. Een prestatie op zich. We sluiten niet uit dat deze Re-Model A bij elke laadbeurt smeekt om een elektrocutie.

Je ziet Chad Utt van West Coast Customs inwendig huilen wanneer hij een camera in zijn gezicht krijgt gedrukt. ‘De huidige Outlander is een best uniek kunstwerk’ – het shot waarin hij een oprisping krijgt, is er vervolgens tussenuit geknipt. ‘De technologie is [moment van twijfel] geweldig.’ Dood het met vuur, alsjeblieft.

Mitsubishi Re-Model A

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)