Wat ons betreft lijkt het alsof een stel kinderen in de weer is geweest met Lego en klittenband, maar voor een aantal Engelse auto-ontwerpers is dit toch echt de auto waar we rond 2020 allemaal in rijden.

Verantwoordelijk voor deze verhuisdoos op wielen zijn Kazunori Inomota, Edward Stubbs en Mujammil Khan-Muztar, die zojuist hun diploma voor de studie Automotive Design van de universiteit in Coventry in handen hebben gekregen. Als we op deze creatie moeten afgaan, dan staat de autowereld nog wat te wachten.

Bij het ontwerpen van de auto heeft het trio tekenaars met een schuin oog gekeken naar het merk Scion, waarmee Toyota zich in de Verenigde Staten richt op de Amerikaanse yup. Hou het maar op een dappere poging om van een Yaris iets te maken dat wel toonbaar is. Dit ontwerp heeft de naam Rebel gekregen, en als het goed is kun je deze auto met gemak uit elkaar halen om er iets anders van te maken. Koelkast verhuizen? Een bed voor onderweg? Moet allemaal kunnen.

Voor aandrijving beschikt de Rebel over een accu en elektromotoren in alle vier de wielen. En de accu wordt niet alleen opgeladen door een stekker in het stopcontact te steken, maar ook als je afremt. De ontwerpers zijn er vast van overtuigd dat er verschillende fabrikanten interesse zullen hebben in dit karretje. Naar verluidt hopen ze zelfs op Apple. Zou het dan de McDrive worden? Of toch maar een iDrive?

Reacties