Vanaf 1 januari 2018 gelden nieuwe regels voor winterbanden in Duitsland. Dat betekent twee dingen: je moet goed opletten als je winterbanden koopt. En wellicht heb je volgend jaar een geldig excuus om niet naar de wintermarkt te gaan, omdat je winterbanden niet voldoen aan de Duitse wetgeving. De veranderingen zijn niet schokkend. In het kort moeten nieuwe winterbanden en nieuwe vierseizoensbanden voorzien zijn van een sneeuwvlokje. Dit symbool staat op de wang van de band. Heb je oude winterbanden met alleen een M+S-symbool? Dan heb je tot 2024 om ze te vervangen. Hieronder zie je de nieuwe regels voor winterbanden in Duitsland op een rijtje.

Wanneer moet je winterbanden hebben in Duitsland

– Er is geen vaste periode voor winterbanden. – Winterbanden zijn verplicht in Duitsland bij winterse omstandigheden. – Dus bij sneeuw, ijs of modder. Hou dus de weersverwachting in de gaten wanneer je op zomerbanden rijdt.

Welke winterbanden zijn toegestaan in Duitsland?

– Winterbanden geproduceerd vanaf 1 januari 2018 moeten een Alpine-symbool (sneeuwvlokje) hebben. – Winterbanden geproduceerd vóór 2018 met alleen een M+S-symbool zijn tot 30 september 2024 toegestaan. – Ook vierseizoensbanden met het benodigde Alpine-symbool zijn toegestaan. – Zo check je de productiedatum van je banden.

Hoe duur is de boete voor rijden zonder winterbanden?

– De boete voor rijden zonder winterbanden is tussen de 60 en 80 euro. – Als je banden niet voldoen aan de regels, kun je aansprakelijk worden gesteld bij een ongeval. Als je Duits goed is kun je de regels voor winterbanden nalezen op de site van Die Bundesregierung.

Reacties

 • kees heeft op 24 juni 2019 geschreven:

  ja als de banden net zo lekker rijden als de wijven in duitsland zit je goed

  Reageer
 • i-dtec heeft op 23 december 2017 geschreven:

  Je kan ook beter Duitse winterbanden onder je auto doen.
  Ik heb 2 conties voor. Maar dat voor Nederland.
  Moet ik naar Duitsland voor de seks met een lekker Duits wijf, dan laat ik ook achter 2 conties leggen. Zij heet Victoria, en ik ben verliefd. Zij rijd een BMW 5 serie ( dame etna, bangle)

  • Clark Sun heeft op 24 december 2017 geschreven:

   Klinkt goed! 😀 Duitse vrouwen hebben aardig wat verstand van auto’s, en houden er vaak ook van, echte tomboys, kunnen behoorlijk goed rijden ook, en ja sehr schön, dus naar mijn mening zijn dat de beste dames op aarde. Gefeliciteerd man! Prachtig verhaal, ik hoop dat je reactie in het blad komt!
   De Bangle-5-serie is ook een van mijn favorieten trouwens.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)