De uitdrukking ‘met een korreltje zout nemen’ is inmiddels volledig geclaimd door GTA. Als je zoekt op ‘grain of salt + GTA’ krijg je meer dan 1,2 miljoen resultaten voorgeschoteld. Allemaal geruchten over aankomende games uit de reeks. Niet gek ook, want na Minecraft is het ‘s werelds bestverkochte spel ooit en mensen zijn dol op geruchten over de game. Voor het eerst sinds lange tijd lijkt er wat concreet bewijs voor een eerder gerucht. Krijgen we dan toch een remaster van GTA Vice City en San Andreas? Take-Two Interactive, de eigenaar van Rockstar Games, presenteerde onlangs de jaarcijfers. In de PDF op de servers van Take-Two zit ook een pagina met games die nog in de pijpleiding zitten en uiterlijk in maart 2022 uitkomen. Op de pagina staan zes ‘nieuwe iteraties van eerdere releases’. Eén daar van is GTA V voor de nieuwe generatie consoles en een andere is GTA Online Standalone. De derde is de game Kerbal Space Program voor de nieuwste generatie consoles. Drie andere zijn nog naamloos.

Bewijs voor remaster van GTA Vice City en San Andreas?

Volgens fans zou dit het concrete bewijs zijn dat er gewerkt wordt aan een remaster van GTA Vice CitySan Andreas en GTA III. Het zou precies aansluiten bij eerdere geruchten over heruitgaven van de drie klassieke games. In het document definieert Take-Two nieuwe iteraties van eerdere releases als ‘poorten en geremasterde titels.’ Het document benadrukt dat opvolgers van games (sequels) niet in deze categorie passen.

Wat het ook kan zijn

Natuurlijk hopen wij ook op een remaster van de oude spellen, inclusief een nieuwe online toevoeging. Of misschien als uitbreiding voor GTA Online. Gezien het rijtje games zou het ons ook niets verbazen als het andere PS4-titels zijn die naar de PS5 komen. Bijvoorbeeld LA Noire, of misschien nog wel voor de hand liggender, Red Dead Redemption 2. De aankondiging kan in ieder geval geen jaren meer duren – we wachten geduldig af.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear