Hoe trots we recentelijk nog waren dat wij in ons kikkerlandje zo’n ambachtelijke carrosseriebouwer hadden, zo terneergeslagen zijn we nu. RemetzCar, bouwer van de Tesla Model S Shooting Brake en Audi A8 voor de Koning, sluit na 22 jaar zijn deuren.

‘Leeftijd en een afnemende markt hebben ons doen besluiten om de knoop door te hakken en onze activiteiten te beëindigen. Maar dat doen we niet zonder trots!’, meldt RemetzCar. De metaalkunstenaar begon in 1996 en bouwde zijn eerste limousine van een Mercedes E-klasse.

Verlengen was de grote specialiteit van de metaalbewerkers. Maar ze gaan op verzoek ook een stuk verder (snap je, verder?). In 2013 bouwden ze bijvoorbeeld de dwaze Range Rover 6x6x6. Je kon vandaag de dag bij het bedrijf uit Lisse allerhande conversies – van verlengde Bentley tot Model S-rouwauto.

RemetzCar zou nog maximaal negentien Tesla Model S Shooting Brakes bouwen. Niels van Roij Design vertelt aan TopGear dat de resterende bestellingen worden ondergebracht bij een andere toeleverancier. Het Nederlandse bedrijf Elipo zal de productie verzorgen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie