Oh, vind je die vergelijking een beetje makkelijk en alleen gebaseerd op die zilverkleurige inzetstukken op de flanken? Kan wel zijn, maar als wij een oranje snavel opzetten en een knalblauw verenpak aantrekken, moeten we ook niet raar opkijken als iedereen ‘Pino!’ naar ons roept.

De Nederlandse ontwerper Laurens van den Acker is weg bij Mazda en aan de slag bij Renault, en dat zullen we weten ook. Dit is de DeZir conceptcar, bestemd voor de autoshow van Parijs in oktober. Het is niet zomaar een leuke elektromobiel, maar bovendien een voorbode van het design van toekomstige Renaults. ‘Simple, sensuous and warm‘, zeggen de Fransen erover. Wij zeggen: waar zijn de stoelen?

Als je het toch voor elkaar krijgt om te blijven zitten, vliegt de achterwielaangedreven (!) Renault van 0 naar 100 in slechts 5 seconden en gaat hij door tot een topsnelheid van 180 km/u. Dit dankzij een elektromotor van 150 pk en 226 Nm, een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,25 en een extreem lichte carrosserie van kevlar. De DeZir weegt in totaal slechts 830 kilo. Op een volle accu komt de auto 160 km ver, en dat lijkt ons genoeg voor woon-werkverkeer. Maar niet voor een trackday of een dagje scheuren door de bergen.

Reacties

Meer van TopGear