Dat Renault elektrische auto’s zeer serieus neemt, is niet alleen af te leiden aan de conceptstudies die in Frankfurt werden getoond. Inmiddels heeft het merk ook al productielocaties toegewezen aan haar verschillende modellen.
 
Zo wordt de elektrische Kangoo straks gemaakt in het Franse Maubeuge. Heel logisch, omdat de huidige Kangoo met benzine- en dieselmotoren daar ook al van de band loopt. Op basis van het ZOE Z.E. conceptmodel komt er eveneens een productieversie die vanaf 2012 in Flins zal worden geproduceerd.

Ook die keuze is logisch. De ZOE is een compact model van het formaat Clio en twee maal raden welk model op dit moment in Flins wordt gemaakt. Daarnaast zal er een productieversie komen van de grappig Ziggy, een tweepersoons stadsauto die trekjes heeft van een overdekte motorfiets, maar dan op vier wielen.

 
Tot nu toe leek het slechts een geintje van de designafdeling, maar ook dit model zal over een paar jaar worden aangeboden. De productieversie wordt dan in Spanje gemaakt. De keuze voor Frankrijk en Spanje wordt onder ingegeven door het feit dat de elektrische Renaults vooral in West-Europa zullen worden afgezet.

Reacties

Meer van TopGear