Renault heeft een naam hoog te houden als het gaat om nogal bizarre concept cars. Deze KWID Concept (geen idee waar die naam vandaan komt, de Fransen zeggen er zelf ook niets over…)  zal die naam in ieder geval niet beschamen.

De KWID wordt onthuld op de Delhi Auto Show, precies, in India dus. India is een steeds belangrijker wordende markt voor Renault, ze hebben er een fabriek en een designstudio staan, dus het is nog niet zo'n gek idee die studio eens aan de slag te laten gaan met een Concept speciaal voor 'opkomende markten'. En ze hebben zich, zo mag duidelijk zijn, behoorlijk uitgeleefd.

Waar 'm dat specifiek Indiase karakter nou in zit, wordt niet helemaal duidelijk. Renault zegt in het persbericht bijvoorbeeld dat de KWID vijf zitplaatsen heeft omdat het 'in India heel gebruikelijk om uitstapjes met de familie te maken'. Goh. Dat gebeurt in Europa nou nooit. Grappig is de bekleding van de stoelen en het interieur. Het lijkt ons niet dat je er erg prettig op zit, maar het kan qua opkomende markten nauwelijks toeval zijn dat het grote gelijkenissen vertoont met het bijzondere uiterlijk van dat Olympisch Stadion in Peking, je weet wel, dat 'vogelnest'. 

Over bijzonder gesproken: in het dak van de KWID zit een drone verborgen, een klein onbemand vliegtuigje dat je vast vooruit kunt sturen om te zien hoe het ervoor staat qua files, parkeerplaatsen en dergelijke. Deze 'Flying Companion' is vanuit de auto handmatig te besturen, maar je kunt hem ook geheel automatisch een via GPS ingegeven route laten vliegen. Je moet er maar op komen.

De KWID is voorbereid op een bestaan als elektrisch voertuig, maar vooralsnog voorzien van een 1.2 benzinemotor. En hoe stoer en buggy/terreinachtig hij er ook uitziet, hij heeft gewoon voorwielaandrijving. Leuk ding! En met, Renaults Concepts kennende, precies 0,0 procent kans op serieproductie…  
 

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie