Deze koolstofvezel schoonheid luistert naar de naam Renault Mégane RX. De performancetovenaars van Prodrive, (ja, díe Prodrive) bouwen het rallycross-monster voor coureur Guerlain Chicherit. Verliefd geworden op het uiterlijk? Wacht maar tot je het karakter van deze schoonheid leert kennen.

Onder de motorkap schuilt een 2,0-liter turbomotor. Meer zegt Prodrive niet. Als een Sudoku puzzelen we zelf de rest wel bij elkaar. Volgens het Rallycross-reglement moet de auto ongeveer 1.300 kilo wegen en zo’n 600 pk hebben. Van stilstand naar 100 kilometer per uur? Minder dan twee seconden. Tractiecontrole is verboden. Meneer Chicherit moet dus beheerst omgaan met zijn rechtervoet.

Tests met de Renault Mégane RX starten eind 2017

In 2018 neemt de Renault Mégane RX het op tegen Ken Block, Nelson Piquet Jr en Tanner Foust in het Rallycross Championship. Aan het einde van dit jaar begint Prodrive met het testen van de withete hatchback.

Prodrive bouwt winnaars. Zes World Rally-titels, vijf World Supercar-titels, vier British Touring Car-titels en vier zeges op Le Mans bewijzen dat. En Chicherit? Die heeft geen tekort aan vaardigheden of moed. Als hij niet aan het skiën is in de Alpen, zit hij achter het stuur van een Dakar-monster. Een mooi moment dus om Rallycross te gaan volgen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)