De eerste generatie Renault Safrane kennen we uit de periode 1992 tot en met 2000 en daarna nam de bijzonder gevormde Vel Satis het stokje in de topklasse bij het Franse merk over. De naam Safrane dook vorig jaar weer op in diverse landen ver buiten Europa.
 
Daar levert Renault namelijk de Samsung SM5 met eigen logo’s. De SM5 is in basis een grote Nissan die naar de wensen van vooral het Koreaanse publiek is aangepast. Deze Safrane II zal nooit naar Europa komen.
 
Maar nu heeft Samsung een nieuwe SM5, een auto die heel zichtbaar gebaseerd is op de huidige Renault Laguna. Dat is niet alleen te zien aan de uitsneden van de deuren, maar ook het dashboard en de inrichting die voor groot deel overeen komen. Tot aan de ventilatieroosters is de auto identiek.
Toch is het plaatwerk volledig afwijkend en lijkt deze SM5 sterk op de Renault Fluence, een sedan op Mégane-basis. Niet vreemd, omdat de Fluence onder de naam Samsung SM3 ook in Korea wordt aangeboden. Door de langere overhang achter meet de SM5 4,885 meter in lengte.
 
Maar goed, het is rustig op de redactie, dus ga je eens even in Photoshop zitten klooien met logo’s en naamplaatjes. En ziehier de derde generatie Renault Safrane. Komt ie naar Europa? Geen idee. Komt er een Renault-versie van. Niet onwaarschijnlijk, want toe we de foto die schuin van de achterkant is gemaakt groot op het scherm zette, bleek dit exemplaar gewoon Renault-logo’s op de wielen te dragen!

Reacties

Meer van TopGear