En kijk, wie hebben we daar: de station-versie van de aanstormende Renault Talisman, de opvolger van de onfortuinlijke Laguna. Tot aan het achterportier is hij uiteraard geheel gelijk aan de onlangs gepresenteerde sedan, daar achter neemt hij vormen aan die ons doen denken aan een stuk of zestig willekeurige andere stations, maar toch: het ziet er allemaal picobello uit. 

De laadruimte, want daar gaat het bij deze Estate natuurlijk om, is met zijn minimale grootte van 572 liter en zijn maximale slokop-volume van 1.700 liter, zo'n tien procent groter dan die van de Laguna Estate. Verder zien we een volledig vlakke laadvloer, geen tildrempel, vakken in de zijkanten en diverse haken en sleepogen – allemaal goed nieuws voor wie van plan is zijn Talisman veelvuldig vol te mikken.

Motorisch loopt de Estate natuurlijk geheel in de pas met de Sedan: allemaal 1.6-motoren dus, in dieselvorm goed voor 110, 130 of 160 pk, en als benzine voor 150 en 200 pk. De benzines en de topdiesel hebben een zeventraps automaat; die kun je ook krijgen in de basisdiesels, maar dan moet je bijbetalen.

De Renault Talisman Estate beleeft zijn debuut half september op de IAA in Frankfurt, begin 2016 staat hij (een paar weken na de sedan) in de Nederlandse showrooms. 

 

Reacties

Meer van TopGear