In samenwerking met de Britse meubelontwerper Ross Lovegrove presenteert Renault deze Twin'Z conceptcar, compleet met hippe Kia-apostrof. Het gaat (uiteraard) om een elektrisch autootje, en wel een met de motor achterin en achterwielaandrijving. Het is mogelijk tevens een voorbode op de nieuwe Twingo. Qua ruwe lijnen van het uiterlijk dan.

De Twin'Z is de vijfde auto, na onder andere de DeZir en de Captur, in Renaults serie van 'op de menselijke levenscyclus gebaseerde' conceptcars. Hij staat voor plezier, mocht je het je afvragen. Renault haalde voor deze auto inspiratie uit haar legendarische supermini's, zoals de R5, terwijl Lovegrove zijn heil zocht in de natuur. De Twin'Z hangt dan ook aan elkaar van vloeiende vormen en organische structuren.

Het karretje is 3,62 meter lang, weegt 980 kilo, haalt 130 km/u en staat op dikke 18-inch velgen. Z'n motor zoemt er 68 pk en 226 Nm uit, en de actieradius is 160 kilometer. Hij beschikt over vier deuren in een suicide door-formatie, voor een ruimelijke instap, en is zowel aan de buiten- als de binnenkant volgeprikt met led-verlichting. Er is geen dashboard, alleen een tabletcomputer voor je neus en een smartphone waar normaal de middenconsole zou zitten. Handig is anders, lijkt ons, maar het ziet er in ieder geval lekker futuristisch uit.

De Twin'Z wordt niet op een autoshow voorgesteld, maar op een meubelbeurs in Milaan. Ach, waarom ook niet.

Reacties