Komend weekend is het weer zover, dan gaat het Worlds Series by Renault spektakel weer van start. Dit gratis, sportieve Renault-evenement gaat tot nu toe nog steeds aan de Nederlandse neuzen voorbij, maar gelukkig vieren onze zuiderburen het feestje wel.
 
Op 3 en 4 mei is het beroemde circuit van Spa-Francorchamps hét strijdtoneel van diverse sportieve krachtmetingen met allerhande Renaults alsmede dé ontmoetingsplaats voor liefhebbers van klassieke modellen. Op gezette tijden worden verschillende races gereden en demonstratierondes met de nieuwste Formule 1-wagen.
 
Ook de historische voertuigen maken hun rondjes op het circuit, niet alleen de bijzondere auto’s uit de eigen Renault-fabriekscollectie, maar ook voertuigen waarmee menig liefhebber de rit naar Spa heeft ondernomen. Daardoor krijgt het publiek een prachtig historisch overzicht van het Franse merk voorgeschoteld.
 
En het mooiste nieuws is, dat dit evenement voor iedereen helemaal gratis is. Het is wel van belang van de te voren kaarten te downloaden op de site van Renault België: www.renault.be, want anders kom je er niet in! O ja, een nuttig accessoire van thuis mee te nemen: oordopjes.

Reacties

Meer van TopGear