‘The fastest car is always a rental’, luidden de wijze woorden van Jeremy Clarkson. Hertz neemt de uitspraak vrij letterlijk en voegt de Ford Shelby GT-H toe aan het gamma. Op zeventien Amerikaanse luchthavens kun jij nu zo’n Mustang huren.

Misschien komt de goud-zwarte-kleurstelling je wel bekend voor. Al in 1966 verscheen de eerste Shelby Mustang in deze kleuren in het Rent-A-Racer-programma van Hertz, op aandringen van Carroll Shelby himself. Vandaag zijn deze auto’s nog steeds zeer gewild door de verzamelaars.

De achterbanden afschrijven doe je met gemak dankzij een dikke V8 met 435 pk. Je hoort de Ford Shelby GT-H al van ver aankomen dankzij een speciale uitlaat. Met het Ford Racing Handeling Pack ligt de Mustang lager bij de aarde en de 19-inch aluminium velgen maken het plaatje af.

In Nederland krijgen wij hem niet. Als je op vakantie gaat naar Amerika, haal hem dan op bij een van deze luchthavens: Atlanta, Charlotte, Chicago, Dallas, Detroit, Fort Lauderdale, Fort Myers, Fla., Las Vegas, Los Angeles, Miami, Nashville, Orlando, Seattle, San Diego, San Francisco, San Jose(Calif.), en Phoenix.

Wij kunnen ons slechts een kleine voorstelling maken hoe zwaar het leven van de arme huur-Mustangs zal worden. En hou altijd in de gaten: ‘Don’t be gentle, it’s a rental!’.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear