Natuurlijk zat je met smart te wachten op een heftige uitvoering van de Rezvani Beast, want de oorspronkelijke versie met 500 pk was wel een beetje aan de tamme kant. Nou, hier is het antwoord op al je gebeden: de Rezvani Beast X met ruim 700 pk.

Om je geheugen op te frissen: Rezvani is een klein supercar-bedrijfje uit Californië dat op basis van de Ariel Atom de schitterende, in koolstofvezel gehulde Beast bouwt. Met deze Beast X gaan ze alle perken te buiten: ze voorzagen de 2,4-liter Honda-viercilinder van twee Borg Warner-turbo's, gesmede zuigers en kleppen en nog wat versterkingen om er uiteindelijk niet minder dan 709 pk uit te peuteren. Dit gaat via een handgeschakelde zesbak – of optioneel via een sequentiële automaat – naar een sperdifferentieel tussen de achterwielen.

De Beast is zwaarder dan een Atom, maar met 839 kilo nog steeds bepaald geen zwaargewicht. Van 0 naar 96 km/u ging de standaard versie al in 2,7 seconden – deze X maakt daar 2,5 seconden van. Dat is zo ongeveer sneller dan wat dan ook. Rezvani vernieuwde delen van de carrosserie en monteerde flinke spoilers, stabilisatorstangen, kloeke remmen en instelbare Bilstein-dempers, maar nog altijd geen elektronische hulpjes om je in leven te houden.

Hebben? Dan mag je wel opschieten, want Rezvani bouwt maar vijf exemplaren van de Beast X. Maar waarschijnlijk zie je er toch van af zodra je de prijs hoort: zo'n 305.000 euro.

Reacties