De tijd van paard en wagen ligt alweer een tijdje achter ons, maar het lijkt erop dat we binnenkort een ander dier voor ons karretje kunnen spannen om ons naar onze bestemming te brengen.
 
Voor we stichting Lekker Dier op ons dak krijgen: je moet niet denken aan een roedel varkens die een Range Rover van zijn plek proberen te krijgen. Al moeten we eerlijk zeggen dat het nog veel erger kan.
 
Een zieke geest is op het idee gekomen om diesel te gaan winnen uit varkensvet. Na het wegsnijden van ham, karbonade en varkenshaas blijft daarvan binnen de vleesverwerkende industrie namelijk nogal wat over. In Amerika hebben vleesleverancier Tyson Foods en oliemaatschappij ConocoPhilips de handen ineengeslagen om deze nieuwe vorm van biobrandstof te gaan produceren. En er wordt zelfs geroepen dat ook vet van koeien en kippen gebruikt zou kunnen worden.
 
Misschien is het een idee om ook tankwagens langs te sturen bij al die klinieken waar ze aan liposuctie doen. Gezien de enorme hoeveelheden reuzel die de gemiddelde Amerikaan onder de leden heeft, zouden we dan wel eens een geheel nieuwe oplossing kunnen hebben voor de oprakende olievoorraden.
 

Reacties