Bruggen, het is maar goed dat ze er zijn. Eén goed uitgekiende sprong over het kanaal overleeft je auto misschien wel, maar op den duur gaat het je toch je schokdempers kosten. En je moet elke keer zo lang wachten voordat je een blikje drinken open kunt maken. Om dertien belangrijke bruggen in Zuid-Holland in goede staat te houden, gaat Rijkswaterstaat ze de komende tijd grondig aanpakken.

Zo ook de Suurhoffbrug in Rotterdam. De brug is onderdeel van de snelweg A15 en ziet veel vrachtverkeer. Rijkswaterstaat noemt het de toegangspoort tot de Maasvlakte, nogal belangrijk dus. Zomaar even dichtgooien voor onderhoud, dat gaat dus niet. Daarom legt Rijkswaterstaat een tweede, tijdelijke brug aan naast de Suurhoffbrug. Zo kunnen ze het verkeer verdelen tijdens het onderhoud. Deze brug hebben ze vooraf gebouwd en moest gisteren geplaatst worden.

De tijdelijke brug is 200 meter lang, 20 meter breed en 40 meter hoog. Hoe krijg je zoiets op zijn plek? Via het water. De brug staat op pontons die weer met elkaar verbonden zijn. De totale lengte inclusief duw- en sleepboten is 250 meter. De brug startte zijn reis net voor de Van Brienenoordbrug en moest onder meer via de Erasmusbrug en de Botlekbrug naar zijn bestemming bij de Maasvlakte. Rijkswaterstaat vervoerde de nieuwe brug afgelopen nacht en deelde de operatie live op YouTube. Hieronder kun je het terugkijken.

Rijkswaterstaat vervoert Suurhoffbrug over het water

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie