In principe is er maar één hoofdweg die je moet onthouden op Cuba: de Carretera Central van Pinar del Río naar Ciego del Avila. Maar toch is het fijn om mobiel internet te hebben om te kunnen navigeren. Immers, als je alleen de hoofdweg pakt, ben je snel klaar. Internet is ook handig om iets op te zoeken of te vertalen. Al spreekt iedereen vloeiend Havana Club.

Tot voor kort, zeg maar een paar dagen geleden, was dit nog onmogelijk. Maar sinds deze week rolt de nationale telecomprovider ETECSA eindelijk mobiel internet uit over het eiland. Offline gaan, met mensen praten, zelf dingen meemaken, op avontuur gaan en zelf dingen ontdekken en beleven: het is dus godzijdank allemaal niet meer nodig.

3G-internet

De Cubanen houden het voorlopig even bij 3G-internet. Bloedsnel is het niet, maar voldoende voor een Google Maps-momentje. Voor de inwoners van Cuba is het overigens nog altijd onbetaalbaar; een bundeltje van 4 GB kost meer dan een gemiddeld maandsalaris.

Via: JFK

Reacties

  • Chris heeft op 5 augustus 2018 geschreven:

    Toen ik er rondreed zaten er wel gaten van een halve meter diep in vele wegen, dus goed uitkijken daar. De ANWB komt er niet.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)