Ongeduldige liefhebbers van vintage trucks uit Amerika hebben het lastig. Want tot het patina precies mooi gerijpt is, kun je met gemak vier decennia wachten. En dan moet je nog de techniek oplappen. Het internet biedt uitkomst. Want Main Motor Company verkoopt een hele roedel vintage trucks met moderne ingewanden. Oftewel: restomods, in minder grafische termen.

Je weet: bij een restomod wordt al het goede geaccentueerd, en het slechte verwijderd en vervangen door modern spul. Alles van de motor tot de ophanging is nieuw, het interieur is opnieuw gedaan en er zijn moderne gemakken ingebouwd.

De Chevrolet Suburban uit 1953 die je hier ziet, kreeg het onderstel van een C4 Corvette en een gereviseerde motor. Je kunt zes passagiers in alle comfort en acceptabele veiligheid naar hun bestemming brengen dankzij stuurbekrachtiging en remschijven.

Of ga je voor een van de pick-ups uit 1953? Haast alles is bekrachtigd, het onderstel is op maat gemaakt en de 5,3-liter V8 is semi-modern. Zelfs als patina niet jouw kopje thee is, heeft de Main Motor Company een stel gerestaureerde klassiekers voor je staan.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)