Neem altijd een magneet mee als je een oude auto gaat kopen. Waarom? Als je deze op beruchte roestplekken houdt en hij plakt niet, dan weet je dat daar geen metaal meer zit, maar plamuur. Of nog erger: purschuim. YouTuber Lukas Lenner laat zien hoe eenvoudig het is om een roestplek te repareren met purschuim. Het resultaat ziet er nog best goed uit, ook.

‘Als de reparatie duurder is dan je auto waard is, adviseer ik deze methode’, aldus Lukas. Doe het dus maar niet bij je waardevolle klassieker – dan krijg je alleen tranen. Eerst slijpt hij de roestplek volledig weg. Daarna leg je een stuk karton onder het gat en spuit je het vol met purschuim. Gebruik nog meer karton en een bezem om de boel te ondersteunen.

Snij daarna het purschuim met een broodmes. ‘Vraag eerst je vrouw of vriendin om toestemming voor het gebruiken van het broodmes’, waarschuwt Lukas. Snij het schuim ruim weg en schuur het overtollige roest weg. Smeer daarna de boel goed vol met plamuur en schuur dat na het drogen weer mooi glad. Pak daarna een knikkerbus om de boel te spuiten en geniet van het resultaat.

Roestplek repareren met purschuim

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)