De hoofddealer van sappige GTA-geruchten is doorgaans een anonieme bron in een achterbuurtje van het internet. Vaak net iets te mooi om waar te zijn en vooral niet te verifiëren. Het meest recente gerucht is blijkbaar zo plausibel dat RTL Nieuws het publiceert. Zij vernemen uit drie bronnen dat GTA 6 helaas pas verschijnt in 2024 of 2025 en dat het zich afspeelt in het fictieve Vice City, maar dan wel in de huidige tijd. Of willen zij ook gewoon kostbare klikjes van GTA-geruchten?

De bronnen die ze aanhalen zijn YouTuber Tom Henderson, Bloomberg-journalist Jason Schreier en anonieme bronnen van Video Games Chronicle. Het idee dat GTA 6 terugkeert naar Vice City komt overeen met eerdere geruchten. De fictieve evenknie van Miami zou als relatief kleine kaart beginnen en door de jaren heen uitgebreid worden met nieuwe updates. Het heeft er alle schijn van dat GTA 6 ook flink wat jaren mee moet gaan.

‘Releasedatum GTA 6 is 2024 of 2025′

Hoewel er vanuit Rockstar geen enkele bevestiging is over de releasedatum van GTA 6, klinkt dit als een plausibele streefdatum. De huidige GTA komt nu eerst nog een keer naar de PS5 en uiteraard moeten daar nog wat game-exemplaren en Shark Cards van verkocht worden. In 2024 is de huidige GTA meer dan elf jaar oud, wat een zeer respectabele leeftijd is voor een game.

Waarom duurt het zo lang?

We hebben geen idee of het vanaf de releasedatum van GTA 5 al de bedoeling was om de game op bejaarde leeftijd nog voor het karretje te spannen, maar het werkt. In 2020 (dus zeven jaar na de release!) bracht de game nog meer dan 1 miljard dollar omzet in het laatje. Alleen aan gameverkopen zou Rockstar door de jaren heen al meer dan 6 miljard dollar hebben verdiend, en dat is nog zonder de verkopen van digitale dollars. Niet gek voor een game met een budget van minder dan 300 miljoen dollar.

Huisgemaakte trailer van een fan

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie