Volgens weerman Jan Visser werden regenbuien met Saharazand vroeger ‘bloedregen’ genoemd door de oranje gloed. Dat is een mooie onheilspellende toevoeging op het weerbericht voor morgen. Niet alleen is er een wolk met bloedregen onderweg naar Nederland, met een beetje pech komen daar ook grote hagelstenen bij én misschien zelfs een tornado. Toch maar even kijken wat een dagkaart bij je lokale parkeergarage kost?

Volgens Weer.nl wordt het een ‘spannende weerdag’. In Duitsland worden er windvlagen berekend van maximaal 260 km/u. Deze harde wind trekt (afgezwakt) ook ons land binnen. Volgens de site kunnen de inwoners van de oostelijke helft van Brabant en Limburg rekenen op één of twee ‘agressieve buienlijnen’. In de volksmond mag je dat gewoon ‘een superdikke plensbui’ noemen.

Een tornado in Nederland?

Volgens de weerkenners is er zelfs kans op een enkele supercell, dat is het zwaarste type onweersbui dat kan voorkomen. En alsof dat niet genoeg is, gaan de weergoden ook met hagelstenen smijten. En om te zorgen dat niet alleen je dak beschadigd raakt, komen ze misschien zelfs zijwaarts tegen je auto dankzij een heuse tornado. Al is de kans op een échte tornado niet heel groot.

‘Daarbij is ook grote hagel mogelijk en kunnen dus zware tot zeer zware windstoten optreden met snelheden tot ruim boven 100 kilometer per uur. Zelfs een lokale tornado is met zoveel activiteit in de bovenlucht niet helemaal uit te sluiten. Het is een situatie om goed in de gaten te houden’, meldt Weerwebsite. In het weekend wordt mooier weer voorspeld, gelukkig.

Reacties

 • Indigo heeft op 20 mei 2022 geschreven:

  Als je er geenbverstand van hebt, kan je beter zwijgen !
  Bloedregen is een in Spanje gegeven naam aan de nep Sahara storm die een rode gloed bracht, welke in 2019 vele slachtoffers heeft gemaakt !
  Dat wil om te beginnen NIET automatisch zeggen dat het een zelfde storm is, zodra de lucht rood kleurt !
  Bovendien, waar zou deze storm ineens vandaan moeten komen ?
  Niet over Spanje in ieder geval want daar is niets van Saharazand waargenomen. Overigens kwam de vorige zgn Saharastorm wel uit Spanje en bestond uit Strandzand afkomstig uit Almeria waar het met kolones tractoren de lucht in werd gejaagd. Getuigen de vele bewijzen welke op i-net rond zwerven. Dus hou op met angstzaaien en doe wat tegen de zgn HAARP technieken en chemtrails. Dan heb je ook geen last meer van NEP Saharazandstormen !

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)