Bruce Nolan (je weet wel, Bruce Almighty) had goddelijke krachten nodig om de weg vrij te maken voor zijn Saleen S7. In deze Saleen Sportruck XR was deze interventie niet nodig – een aanloopje is genoeg. De Saleen Sportruck XR (met één ‘t’) is het resultaat van de autobouwer die keek naar de Raptor en dacht: ‘dit kunnen wij beter. Of in ieder geval met meer cilinders’.

De Saleen Sportruck XR is gebaseerd op een nederige F-150 XLT. Waarom begonnen ze niet gewoon met een Raptor? Omdat Saleen toch het gros van de Raptor-deeltjes zou vervangen én de Raptor heeft geen V8 om een supercharger op te schroeven. Met die supercharger produceert de Sportruck XR nu meer dan 700 pk. De Raptor haalt 456 pk uit zijn EcoBoost V6.

Kan de Saleen Sportruck XR nog een beetje offroad?

De Smoorth Series-schokbrekers vangen de klappen op als de Saleen Sportruck XR het ruige landschap betreedt. De veerweg van het nieuwe onderstel is 35 centimeter. Kom je iets te kort, vangt de bodembescherming nog het nodige op. Ook de draagarmen van fusees werden vervangen.

Om de 17-inch velgen zitten General Grabber X3-banden van 33 inch groot. Daarin zitten weer 13,8-inch opgewaardeerde remschijven. Je kunt de Saleen Sportruck XR direct bestellen. Op dat moment krijg je ook de prijs te horen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)