Mocht je een van de vijf mensen in Nederland zijn die een Cadillac of Chevrolet hebben, dan moet je even alle slangen uit de auto halen. Want binnenkort kun jij met iemand babbelen die het helemaal gehad heeft met deze moeder-intiemliefhebbende slangen. Begin 2020 zal GM in miljoenen Chevy’s, GMC’s en Cadillacs, Amazon’s Alexa implementeren, een soort Google Assistant of Siri. Je kunt daarbij ook de stem van Samuel L. Jackson kiezen.

Alexa wordt beschikbaar in de modellen die vanaf 2018 zijn uitgekomen. Met dit infotainmentsysteem kun je door middel van spraak de navigatie instellen, media afspelen, een telefoonnummer kiezen en ga zo maar door. Vicevoorzitter van GM, Santiago Chamorro, zegt dat ook de auto’s die nu al op de weg rijden, gebruik kunnen maken van Alexa. Alexa kan worden gekoppeld met de Alexa die bij je thuis staat. Hierdoor kun je vanuit je auto, de temperatuur en de lichten bedienen met enkel gebruik van je stem.

Op pad met Samuel L. Jackson

Leuk, maar nu komt het leukere gedeelte. Amazon heeft Samuel L. Jackson teksten laten inspreken zoals alleen deze Hollywood-legende dat kan. Zo kun je Jackson vragen hoe het weer is, je favoriete muziek laten afspelen, grappen laten vertellen of als je in een feestelijke stemming bent laten zingen. Er is de mogelijkheid om Samuel taal te laten spreken waar je moeder niet van gediend is. Anders gezegd: je kunt bepalen of hij mag schelden ja of nee.

Je activeert Samuel L. Jackson door Alexa te vragen of ze je kan introduceren aan hem. Samuel kan bijna alles wat Alexa ook kan, behalve je helpen met boodschappen of lijstjes maken. Je ergens aan helpen herinneren (wat Alexa wel kan) lukt Samuel ook niet. Vreemd, want wij dachten toch zeker te weten dat Samuel L. Jackson álles kan.

Het houdt nog niet op bij Samuel L. Jackson. In de Superbowl-reclame uit 2018 spelen celebs als Gordon Ramsay, Cardi B en Anthony Hopkins de stem van Alexa. Wellicht dat het mogelijk wordt om deze stemmen ook in de auto te krijgen. Als wij nog een verzoekje mogen indienen, zouden wij graag de stem van The Stig in onze auto willen.

Hoe klinkt dat dan?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)