Santana is een Spaans merk dat al bijna vijftig jaar no-nonsense terreinauto’s bouwt. Aanvankelijk waren dat in licentie gebouwde Land Rover Defenders, later ging Santana Motor onder de eigen merknaam opereren. En nu wordt het weer allemaal anders, want Santana werkt inmiddels samen met Iveco.

Eigenlijk was van die samenwerking al langer sprake, want onder de motorkap van de alweer drie jaar oude PS10 ligt een 2,8-liter turbodiesel van Iveco. De bedoeling is echter dat deze PS10 vanaf nu als Iveco op de markt komt.

Dat brengt ons bij het werkelijk interessante deel van dit bericht. De Nederlandse importeur heeft in Hippolytushoef nog een aardige voorraad van die PS10’s staan, en die moeten nodig de deur uit. Dat steekt Santana Nederland ook niet onder stoelen of banken, want er wordt een korting van maar liefst 6.000 euro tegenaan gegooid. De korting geldt alleen voor de versie met grijs kenteken, ofwel de PS10 Commercial. En die heeft nu dus een prijskaartje van maar 20.900 euro, exclusief BTW. Daarvoor krijg je een echt werkpaard. Je mag de PS10 beladen tot 3.050 kilo, en ook nog eens een aanhanger van 3,5 ton trekken. Helemaal niet zo gek voor een oude Land Rover.

Reacties

Meer van TopGear