Goed nieuws voor wie niet zo verliefd is op de nieuwe Koenigsegg Jesko als op de Regera of de CCX. Sasha Selipanov, die voorheen bij Bugatti zat, is het nieuwe Head of Design bij Koenigsegg. Tevens wordt hij de Managing Director en hoofdontwerper bij het nieuwe RAW Design House in vestingsplaats van Koenigsegg, Ängelholm.

Sasha Selipanov studeerde aan het Art Center College of Design in Pasadena, Californië. Hij begon zijn loopbaan bij Volkswagen in 2005, waarna hij in 2010 kort werkte aan de Huracán bij Lamborghini. In 2014 mocht hij bij Bugatti aan de slag waar hij de Bugatti Vision Gran Turismo tekende en de Chiron.

Sinds 2017 is hij Head of Global Advanced Design bij Genesis, het submerk van Hyundai. De Genesis Essentia en de Genesis Mint vloeiden uit zijn pen. Nu mag hij aan de slag bij RAW Design House in Ängelholm, Zweden. Dit nieuwe designhuis ontwerpt voor diverse klanten, waaronder Koenigsegg.

TopGear vroeg aan Koenigsegg wat een nieuwe hoofdontwerper betekent voor het merk. ‘We hebben dezelfde ontwerprichting als altijd, maar Sasha zal zeker wat extra pit toevoegen aan ons design’, vertelt een woordvoerder aan ons.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)