Onze vaste correspondent Cas Pedaal bleek als journalist helaas niet invloedrijk genoeg om in aanmerking te komen voor een mooie steekpenning van een niet nader te noemen wereldwijd voetbaltoernooi. Zodoende kwam hij er niet onderuit om gewoon bij ons zijn wekelijkse artikel aan te leveren. Zoals altijd is het artikel gecontroleerd en voor de volle 1,00 procent waar bevonden.

‘Rechterrijstrook van prachtig ZOAB – Absolute nieuwstaat, MOOISTE VAN NEDERLAND!’, kopt de opvallende advertentie op Marktplaats. Verkoper ‘Rijkswaterstaat’ heeft de volledige rechterrijstrook van de A2 van Utrecht naar Amsterdam te koop gezet. ‘Tegen meerprijs ook die van Amsterdam naar Utrecht, tevens in nieuwstaat’, meldt de advertentie.

‘Destijds aangeschaft omdat we het een goed idee vonden, maar in de praktijk ligt het ding maar stof te happen. Graag geven we de rechterrijstrook door aan iemand die er wel iets aan heeft. Het gaat om zo’n twintig kilometer asfalt’, staat er in de advertentie. De verkoper verduidelijkt dat het om het stuk asfalt gaat ten noorden van Utrecht, waar de A2 vijf rijstroken breed wordt, tot aan het knooppunt bij Amsterdam-Zuid. ‘Camera-apparatuur niet inbegrepen.’

Volgens de specificaties is de rechterrijstrook geschikt om 130 km/u op te rijden, maar dat gebeurt in 69 procent van de gevallen niet. ‘Geen slipsporen te bekennen. Wel eerst thuis toestemming vragen en centjes tellen. Geen testpiloten of dagdromers. Onzinbiedingen worden genegeerd, ik weet wat ik heb’, zo sluit de advertentie af.

Meer satire lezen?

Advertentie

Reacties

 • Verkeerd verbonden heeft op 29 november 2022 geschreven:

  Het is gewoon triest gesteld met het hele auto rijden.
  Richting aanwijzers hoeven ze op nieuwe auto,s ook niet meer te maken , want die gebruiken we massaal ook niet meer. De prachtige uitvinding van dagrijverlichting , heel mooi aan de voorzijde , alleen helaas met deze mistige dagen branden de achterlichten niet. En ook hier wordt massaal mee gereden. Rechts in halen mag niet , dus mag je links aansluiten tot de , sorry voor t woord SUKKELS, eindelijk een baan opschuiven . En Nee , dat is dan niet eens naar de meest rechtse rijstrook.

  Reageer
 • Jx heeft op 29 november 2022 geschreven:

  Door de trajectcontrole is de hele dynamiek weg, iedereen rijd rond de 100 dus ik kan het begrijpen dat je als automobilist niet graag rechts rijd, immers vroeg of laat kom je een vrachtwagen tegen en met rijders die de blik op oneindig hebben en de cc net +1 km hebben kun je weer op de rem gaan staan.
  Verlies je er veel tijd mee nee, maar het is wel vervelend rijden vooral als er een trein aan auto’s achter zitten, dus ik begrijp dat automobilisten niet graag rechts rijden.
  Doe de trajectcontrole uit en je zult zien dat er veel meer gebruik van wordt gemaakt.

  Reageer
 • Arno heeft op 28 november 2022 geschreven:

  Als alle rand debielen gewoon rechts houden dan slijt de rechterbaan van zelf maar nee we blijven lekker in het midden rijden kunnen we de kant niet raken sukkels zijn het, wordt weer tijd dat oom agent zich weer eens laat zien op de snelweg, onnodig links rijden is toch 250 boete. Kan mijn inziens niet vaak genoeg uitgedeeld worden

  Reageer
 • T0 heeft op 28 november 2022 geschreven:

  Schuif m op naast de linker rijstrook, daar zal ie veel meer gebruikt worden.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie