Het is nauwelijks voor te stellen, maar anno 2008 zijn  er nog steeds plekken op deze aarde waar je als vrouw geen auto mag besturen. Saudi- Arabië is zo’n plek.

Maar gelukkig gaan ook de Arabieren met hun tijd mee. Onder druk van de publieke opinie worden momenteel maatregelen getroffen om het uit 1932 daterende verbod voor vrouwelijke autobestuurders op te heffen. Daar komt nogal wat voor kijken, want deze conservatieve wet is gebaseerd op teksten uit de Koran, en wordt ook nu nog ondersteund door het koninklijk huis van Saudi- Arabië.

De afgelopen jaren hebben steeds meer vrouwen tegen het rijverbod geprotesteerd door pontificaal in de auto te stappen. Zoals het wel vaker gaat met afschaffing van een wet, zijn er ook in dit geval voor- en tegenstanders. De regering is echter vastbesloten om de wetswijzigng door te zetten. Ook zou het vrouwen in de toekomst makkelijker worden gemaakt om eigen bedrijven op te zetten. Wij voorspellen een grote groei in Arabische rijscholen met een vrouwelijke directeur.

Reacties