Laten we eerlijk zijn: een van de meest basale levensbehoeften is toch wel een eigen troon waarop je rustig je krantje of je Instagram-tijdlijn kunt bekijken. Een ruimte voor jezelf, waar je niet in het gezelschap bent van de tien andere campingbezoekers met hetzelfde ritme als jij. Een tentje valt dus al af. Een beetje bewegingsvrijheid is wel zo aangenaam. Mogen wij deze Scania-camper aanbevelen? En mooi meegenomen voor de autoliefhebber: deze auto heeft een eigen kleine garage voor je gereedschap. Zo kun je tijdens de vakantie aan je auto klussen. Handig!

De wanden van de camper schuiven links en rechts uit om een ruime woonkamer te creëren met een keuken waar je zowaar je kont kunt keren, een unicum voor een camper. Loop een stuk door en aanschouw de volwaardige badkamer, inclusief betegeling en een douche met sfeerverlichting. De dag sluit je af in een zeer knusse slaapkamer, die vrijwel volledig bedekt is met matrassen. Snurkt er iemand, dan kun je hem of haar in de cabine kwijt, waar de originele slaapplaats nog intact is. In totaal zijn er drie slaapkamers.

Het interessantste onderdeel van deze Scania-camper bevindt zich achterin. Daar zit een kleine garage, inclusief een kleine werkbank en een schappelijk koelkastje. Je moet immers goed gehydrateerd blijven tijdens het klussen. De verkoper bemerkt dat de garage niet groot genoeg is voor een volledige auto, maar die kun je achter de camper op een trailer zetten. Een motorfiets zou er wel goed in moeten passen.

Als je tot je ellebogen onder het smeer zit, kun je de buitendouche gebruiken. In totaal kun je 750 liter drinkwater meenemen. Deze Scania-camper staat in Ravenstein bij VAEX. Het model R480 uit 2010 met 208.700 kilometer op de teller kost 380.000 euro – net iets meer dan een Kip-caravan, dus.

Scania-camper met klusplaats te koop in Nederland

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear