Dat een camper gunstig in de belasting zit, is niets nieuws en het is niet uniek voor deze Scania. Maar toch, het blijft opvallend: voor deze camper betaal je volgens de verkoper slechts 160 euro per kwartaal, wat neerkomt op 53 euro per maand. En dat voor een diesel van 12.290 kilo. Voor een Volkswagen Golf met dieselmotor betaal je al snel 100 euro in de maand. Hij meent dat een camperverzekering zo’n 60 euro in de maand kost. Voor 110 euro in de maand rij je dus met deze V8-diesel door het land.

Omgebouwde paardenwagen

Deze Scania begon zijn carrière als normale vrachtwagen en is later omgebouwd voor het vervoer van paarden. Op zijn oude dag mag de vrachtwagen – met meer dan 1 miljoen kilometer ervaring – nu dienstdoen als camper. In de cabine is plaats voor vier personen, wat rijmt met de vier slaapplaatsen achterin. Daarnaast is er een keuken, een toilet en veel opbergruimte. Via de klep kun je scooters en fietsen opbergen.

Zelfvoorzienend

De zonnepanelen op het dak maken deze Scania-camper interessant voor wie de camping maar een suffe plek vindt. Ze zouden genoeg stroom leveren om zonder netstroom in de camper te wonen. Ergens in een Scandinavisch bos, bijvoorbeeld, waar je vrij mag kamperen. Een watertank van 300 liter moet de dorst kunnen lessen als de vijf nog niet in de klok zit. Bovendien is de auto rondom voorzien van luchtvering.

De Scania V8-camper komt uit 2000 en reed om precies te zijn 1.055.000 kilometer. De dieselmotor produceert 530 pk, genoeg om nog even 13.810 kilo aan spullen mee te zeulen op vakantie. Hebben? Hij staat bij Thomassen Trading & Rental in Barneveld en moet 79.950 euro opleveren. Ach, je hebt wel wat bespaard door de afgelopen tijd niet naar de terrasjes te gaan, toch?

Reacties

 • Chris heeft op 19 mei 2021 geschreven:

  En was is het verbruik? 1 liter per km? Zo’n truck weegt toch minstens 7-10 ton denk ik, dus dat kost erg veel brandstof om die voort te bewegen.

  Reageer
 • R.lekkerkerker heeft op 4 mei 2021 geschreven:

  Interesse?

  Reageer
 • Hein heeft op 4 mei 2021 geschreven:

  Probeer maar eens een verzekering af te sluiten op een vrachtwagen met kampeerauto dan kom je van de koude kermis thuis. Niemand en echt niemand neemt je in dekking. Er is er één en dan betaal je je scheel.

  • Marc Swolfs heeft op 18 juni 2021 geschreven:

   Hallo Hein,helemaal niet waar hoor,ik betaal voor mijn Scania per jaar 295,31 euro aan verzekering en 290,40 aan wegenbelasting.dit is wel Belgie.dat is alles,MTM is 20,500 kg en een verbruik van gemiddeld een 24 liter per 100Km is 1:4,17.dat is een flesje limonade per km,dat heb ik ook nodig.

   Reageer
  Reageer
 • Koos heeft op 4 mei 2021 geschreven:

  Je moet eens over de grens kijken, wat blijkt dan we betelen hier het meest.🤔

  Reageer
 • Bert heeft op 2 mei 2021 geschreven:

  Volgens de RDW is het een vrachtwagen en geen camper. Het is een euro2 motor. Ga daar in Duitsland maar eens de weg mee op. Kijken hoeveel maut je moet aftikken per kilometer.

  • Marc Swolfs heeft op 18 juni 2021 geschreven:

   Hallo Bert,als het voertuig als Camper is ingeschreven betaal je helemaal geen Maut in Duitsland.de duitse maut is voor vrachtverkeer.

   Reageer
  Reageer
 • Andre heeft op 1 mei 2021 geschreven:

  Is hij nie tehuur? Per vakantie ??

  Reageer
 • JT heeft op 1 mei 2021 geschreven:

  Heb me erin verdiept. Tot mijn verbazing is de wegenbelasting ook laag voor particulieren. Een hiaat in de wet. Mijn gaat er vanuit dat er geen particulieren zijn die vrachtauto’s kopen. Ik heb zelf een caddy met grijskenteken, maar betaal sinds ik de wagen heb overgenomen van mijn broer die een bedrijf heeft het gele tarief.

  Reageer
 • JT heeft op 1 mei 2021 geschreven:

  Grijskenteken. Ja dat kan, echter dan is het een bedrijfsauto en geen camper! Als je een vrachtauto ombouwt naar camper en dus niet zakelijk gebruikt dan is het tarief behoorlijk wat hoger met daarboven een fijnstofheffing.

  Reageer
 • Jet heeft op 1 mei 2021 geschreven:

  Zal wel ouder dan 30 jaar zijn

  Reageer
 • Jet heeft op 1 mei 2021 geschreven:

  Per jaar bedoel je? Kwarttarief. Kun je hele jaar mee rijden. Of je hebt hem niet goed geregistreerd

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear