Kinderen. Je krijgt er zoveel voor terug, hè. Bijvoorbeeld een rechtszaak aan je broek, als ze heel creatief zijn met stenen in een Audi-dealer. Dat ondervonden deze Chinese ouders ook, toen ze hun kind even niet in de gaten hielden. De driejarige bombardeerde de lak van tien gloednieuwe Audi’s tot zijn persoonlijke canvas en liet zijn inspiratie de vrije loop. Een scherpe steen was zijn penseel. En het waren niet de goedkoopste modellen: er zat een Audi Q3 bij en een aantal Q8’s.

Voor het kind was het een lolletje, voor de ouders nog net geen hartaanval. Volgens de dealer zijn de auto’s na het herstellen van de schade niet meer als nieuw te verkopen en is de dealer verplicht ze met korting weg te zetten. Zo loopt de Audi-verdeler een hoop geld mis. Het resulteerde in een rechtszaak waarbij de dealer een claim van 35.000 euro bij de ouders neerlegde. Daar gaat je aansprakelijkheidsverzekering toch wel even dwars voor liggen, gokken we.

De ouders van het kind waren het hier niet mee eens en weigerden te betalen. Dus kwam de kwestie in de rechtszaal terecht. Uiteindelijk kwam er een schikking en moesten de ouders nog ruim 12.000 euro betalen. Misschien toch één optie minder aankruisen bij de aankoop van de nieuwe Audi?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear