Het is jammer dat boeven precies het soort mensen zijn die zich liever niet aan de regeltjes houden, maar in principe is het een fijne gedachte dat mensen die niets in een parkeergarage te zoeken hebben, daar vaak niet mogen komen. Er geldt dan een Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Maar soms worden die APV’s net even te streng nageleefd.

In parkeergarage De Mare in Alkmaar zijn twee scholieren op de bon gegaan voor 100 euro per stuk en nog eens twee keer 9 euro administratiekosten. Het stel wil rustig een salade eten buiten, maar dan begint het te regenen. De twee 16-jarigen schuilen in de parkeergarage en eten daar hun lunch op, tot groot ongenoegen van twee BOA’s.

De regels zijn wel zichtbaar

De BOA’s trekken volgens het Noordhollands Dagblad gelijk hun bonnenboekje en schrijven twee boetes uit. Een waarschuwing zit er dus niet in. Later blijkt dat er inderdaad een bordje hangt met de tekst: ‘Het is verboden zich in de garage op te houden anders dan voor het halen of brengen voor uw voertuig’. Regels zijn regels, maar dit klinkt wat overdreven.

Een van de scholieren zegt zes avonden te moeten werken bij de McDonald’s om de boete te betalen. Overigens werd de boete al in de kerstvakantie van 2022 geschreven, maar hij plofte pas recentelijk op de mat. De scholieren proberen eerst met een bezwaarbrief onder de boete uit te komen. Alleen de grote vraag blijft nog: mochten die BOA’s zelf wel in de garage zijn als ze niet aan het parkeren waren?

Reacties

 • Alie vd Balie heeft op 22 februari 2024 geschreven:

  Helaas vandaag hier precies hetzelfde meegemaakt met onze kinderen. Weet iemand of de 2 jongeren de boete hebben moeten betalen of dat die is kwijtgescholden?

  Reageer
 • Guido Gilissen heeft op 17 februari 2023 geschreven:

  Oeps, en ik dacht altijd dat wij, Belgen, een monopolie hadden op Kafka.
  Blijkbaar is hij ergens tussen Knokke en Maaseik de grens overgestoken naar het noorden …
  Jullie mogen hem bij houden, hoor !

  Reageer
 • Firefighter heeft op 17 februari 2023 geschreven:

  Wat ik me sowieso ook afvraag, garages zijn meestal niet van de gemeente. Mogen boa’s daar überhaupt wel bekeuren? Dus als ik bordje voor de tuin zet verboden toegang en een kind wil de bal er uit halen die hij er in geschopt heeft kan een boa gelijk een prent uitschrijven?? Triest….

  Reageer
 • Erik heeft op 16 februari 2023 geschreven:

  Flauwe actie weer van de boa.
  Helaas heel herkenbaar.

  Reageer
 • Zaadbal Volle heeft op 15 februari 2023 geschreven:

  Ja, wat zal ik zeggen…
  Als ze alleen voor regen verschuilen om hun salade droog te eten, en verder hun rotzooi netjes opruimen en met hun tengels van andermans spullen afblijven, …dan vind ik een hartig gesprek en een strenge waarschuwing op zijn plaats;-)
  Of desnoods een boete van 20€ per persoon,ipv 100€
  Want 100€ is ook weer te veel hè 😳

  • The Cleaner heeft op 15 februari 2023 geschreven:

   Inderdaad ” ALS” ze het op zouden ruimen!
   Natuurlijk is het lullig dat die een boete hebben gekregen, maar ik loop er elke dag de troep op te ruimen van hun vrienden
   Ik spreek ze wel eens aan als die hun broodjes, blikjes fris, snoep, pinda’s, of dat ze lekker aan het chille zijn en een blowtje in elkaar aan het zetten zijn.. en echt allemaal lieverds …nee hun ruimen het ook op .. ik vind jammer dat ik geen foto’s kan plaatsen wat ik allemaal aantref..
   Waarschijnlijk zijn de verkeerde nu de dupe, maar er is een overlast in de garage. En zou beter zijn als de BOAs bv op de tijdstippen dat de kinderen pauze hebben aanwezig zijn.. en aanspreken op gedrag van vervuiling … en daarbij komt ook nog dat er vernield word karretje gebruikt worden als stoel en tafel. Met de karretjes leuk spelen 1 er in en de ander duwen .. maar wat als ze tegen een auto komen .. is degene die nu zo op de Boa’s aan het afgeven is dan ook nog blij?
   Of wat als je er wat van zegt dat je een grote mond terug krijgt, en ze zeggen sla me dan sla me dan ..
   Om je te provoceren en ze je daarna aan kunnen klagen.. nee het zou idd niet erg zijn als ze hun salade en blikje zouden nuttigen en netje op zouden ruimen …. maar helaas ..

   Reageer
  • Dean heeft op 15 februari 2023 geschreven:

   Boetes is gewoon makkelijk geld terug verdien dat je als overheid teveel hebt uitgegeven. Dit soort boetes heeft niks met veiligheid of overlast te maken. Maar ja wie interesseert nu of de boete een week salaris kosten voor deze jongen. Papa moet dat dan toch alsnog betalen

   • Patrick heeft op 16 februari 2023 geschreven:

    Bah bah je mag ook niks meer heb er geen worden als niks meer mogen in Nederland
    Dan zo ik zeg dat maak een wet waar wij niks maar mogen doen in Nederland
    Zo hoe slecht Nederland er voor staat
    Zo hebben Zo over al wat te zeiken maar ook op als is het rutte is een ander mafkees eigen regels maak wat een kut regering hier in Nederland

    Reageer
   • Keesje heeft op 16 februari 2023 geschreven:

    En die boa,s. Hebben die zichzelf bekeurd?

    Reageer
   • Oscar heeft op 15 februari 2023 geschreven:

    Inderdaad, de overheid schept het geld momenteel de verkeerde kant op en het potje dient wederom gevuld te worden, dan maar enkele tieners beboeten als makkelijke prooij.

    • Jackson heeft op 15 februari 2023 geschreven:

     Boa = bijzonder onkundige ambtenaar

     • Nanno heeft op 17 februari 2023 geschreven:

      Weten boa’s wel hun bevoegdheden en regels ? Die zelfde Boa’s zullen bestraft moeten worden en die jongens vrijgesproken !
      Mvg, Nanno

     Reageer
    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • Rita heeft op 15 februari 2023 geschreven:

  ZÓ KAN HET OOK: een agent hield een auto aan want: de chauffeur had geen riem om: vergeten. Beiden een ouder echtpaar. De agent zei dat hij de chauffeur eigenlijk een boete moest geven maar…… als hij hem beloofde dat hij zijn vrouw een mooie bos bloemen zou geven in plaats van de boete te moeten betalen dan bleef het deze keer hier bij.
  Moraal: de waarschuwing had voor de oude man eeuwig effect, het echtpaar blij, de agent blij want hij had zijn doel bereikt: de oude man zou hier altijd aan herinnerd worden.
  Dus BOA’s: zó kan het óók.

  Reageer
 • Chewmonkey heeft op 15 februari 2023 geschreven:

  De BoA’s constateren slechts en handhaven. Ze hebben geen vermogen te oordelen en hoeven dat ook niet. Daar is de rechter voor.
  Ben je het niet eens met de boete, dan ga je in bezwaar om zaken kenbaar te maken waardoor je gelijk hebt. En daarna kun je in beroep bij de rechtbank om persoonlijke factoren mee te laten wegen bij de boete.
  Zo ging het 100 jaar geleden, zo ging het vroeger en zo gaat het tegenwoordig nog steeds.
  En weer door ..

  • Knoeier heeft op 15 februari 2023 geschreven:

   Wat heerlijk is dat zeg, je als een lafaard verschuilen achter regels en de angst om verantwoording te nemen. Als je niet in staat bent om het een en ander te kunnen beoordelen en daarna te handelen ben je niet geschikt als handhaver.

   • Dean heeft op 15 februari 2023 geschreven:

    Waarom ook moeilijk die . Gewoon om 8uur beginnen en 5 uur naar huis en klagen dat je overwerkt bent en staken. En als ze schelden politie erbij halen en dan met 6 Boas en 4 agenten zeiken over een boete van 50 euro.

    Reageer
   Reageer
  • Dean heeft op 15 februari 2023 geschreven:

   Vroeger waren het echte handhavers. Mensen die echt om hun beroep gaven en ouders hielpen enz. Nu zijn het mensen die het zien als makkelijk baantje. Gewoon dom weg bekeuren. Meeste zijn huis vrouwtjes en oude deeltijd afgekeurde mannentjes die niet eens kunnen ingrijpen omdat ze lichaamlijke niks in te brengen hebben.

   Reageer
  Reageer
 • Teun heeft op 15 februari 2023 geschreven:

  Twee 16-jarigen die een salade nuttigen als lunch, dat zou ik ook verdacht vinden. Dat moet toch tenminste een frikandellenbroodje met blik energy zijn!

  Reageer
 • BasicallyAnotherNobody heeft op 15 februari 2023 geschreven:

  Ja vervelend lui. Ik laatst nog een boete voor lamp niet aan op fiets. Net 50 meter na vertrek. En na de busje gezien te hebben hand omhoog. Zo van oh ja. Lamp aan gezet.. en dan aan de kant voor een boete. Ik zeg je mensen zijn geen mensen meer. Ze kijken je kind niet eens meer met een warm hart aan. 6 avonden. Ik heb geen eens geld. En zit al tot over 2000 in de schulden =3… gaat me GEZONDHEID leuk vinden mentaal en fkng fysiek straks als ik die brief door op me deurmat zie liggen woohooo……………………………

  • Ikke heeft op 15 februari 2023 geschreven:

   Eikels zoals jij geven zulke opmerkingen

   Reageer
  • Dean heeft op 15 februari 2023 geschreven:

   Bon had extra hoog moeten zijn voor je. Fietsers zijn heel gevaarlijk zonder licht. En bij aanrijding wijzen ze allemaal naar de auto.

   Reageer
  Reageer
 • Bamdida heeft op 14 februari 2023 geschreven:

  Totdat je bij je auto komt en deze de resten van een salade bevatten en krassen op de zijkant … Als je er niks te zoeken hebt . Regels zijn regels. En overtreed je die, dan incasseer je die bon gewoon.
  That’s life .. de jeugd van tegenwoordig denkt overal mee weg te komen door sneu te doen…

  • Ronald Sevenster heeft op 15 februari 2023 geschreven:

   Zo’n formalistische houding zet kwaad bloed en veroorzaakt minachting voor het gezag. Wie alleen in voorschriften en protocollen denkt is dom en kortzichtig.

   • Dean heeft op 15 februari 2023 geschreven:

    Bij Bambida is het ook zo…..1 slechte Marokkaan dan zijn ze ook allemaal slecht.

    Reageer
   Reageer
  • Annie heeft op 14 februari 2023 geschreven:

   Wat bent u cynisch over de jeugd. Het valt echt wel mee, hoor. Enne, tuurlijk zijn regels regels, maar met een waarschuwing kweek je als boa goodwill naar de burger als het om dit soort klein bier gaat.

   • Dean heeft op 15 februari 2023 geschreven:

    Tja ze moeten gewoon verplicht hun salaris en de gemeente rijk bekeuren. Anders moeten ze op het matje komen. Zo werkt dat bij de politie ook. Zelf uit de eerste hand gehoord.

    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • Jan Quax heeft op 14 februari 2023 geschreven:

  Stumpers die BOA’s

  • Joop heeft op 14 februari 2023 geschreven:

   Daarom hebben die boa’s ( met kleine b, want de grote zijn ze niet waard) geen vrienden. Ooit waren er ook zulke figuren en die werden met de nek aangekeken. Enge figuren🤮🤮

   Reageer
  Reageer
 • Klaasjo heeft op 14 februari 2023 geschreven:

  Stel, je auto staat legaal I de parkeergarage. Alleen je bent vergeten je kratje bier uit de auto te halen. Je haalt dus niet je auto op en je gaat er ook niet mee weg. Volgens het bordje mag dat dus niet.
  Vreemd hoor !!

  • Dean heeft op 15 februari 2023 geschreven:

   Nee zolang je parkeerkaartje hebt is daar niks mee. Ik ben wel blij want ik vind het al belachelijk dat ik de hoofdprijs betaal om veil te parkeren zonder dat de portier of parkeer eigenaar verantwoordelijk is. Kunt er net zo goed geen parkeerwachter laten zitten

   • Gedupeerde heeft op 16 februari 2023 geschreven:

    Ja en dan nog ff wieldoppen stelen is mij overkomen (als je daar niets hebt te zoeken wegwezen).

    Reageer
   • A3kp heeft op 15 februari 2023 geschreven:

    In de Mare ondergronds heb je geen parkeerkaartje nodig, is vrij parkeren.
    Kom er wekelijks met de auto.

    • A3kp heeft op 15 februari 2023 geschreven:

     Ps,
     bovengronds ook niet trouwens.

     Reageer
    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • Gina heeft op 14 februari 2023 geschreven:

  Mag toch wel hopen dat de boete word kwijtgescholden?! Een waarschuwing had voor nu voldoende geweest. Werkelijk te belachelijk voor woorden, bah.

  Reageer
 • Glenn heeft op 14 februari 2023 geschreven:

  Geeft ze een waarschuwing met verhaal als ze het weer doen dan volgt er een boete dat stomme autoritaire gedoe. Zijn ze bang dat ze niet aan hun quote komen…

  • Dean heeft op 15 februari 2023 geschreven:

   Idd daar zijn ze bang voor. Dit speelt ook een rol voor contract verlenging enz

   Reageer
  Reageer
 • Puss heeft op 14 februari 2023 geschreven:

  Na u ik bepaal gewoon zelf of ik pindakaas als sociaalglijmiddel gebruik daar gaat de Job Cohen helemaal niet over, wat een onzin!

  Reageer
 • Mark heeft op 14 februari 2023 geschreven:

  Nuance is blijkbaar gekoppeld aan intelligentie.
  En daar ontbreekt het dikwijls aan, bij onze BOA’s.
  Kom je thuis en kan je vol trots vertellen dat je twee 16 jarige hebt bekeurd die een salade aan het eten waren in een parkeergarage!
  De wereld is een stuk veiliger nu…

  • Jeroen heeft op 14 februari 2023 geschreven:

   Alle Boa,s preventief ruimen, daar zal Nederland van opknappen.

   Mislukte figuren

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear