Wie de nieuwe Ibiza van Seat in Genève had verwacht, komt wat bedrogen uit. Maar met het net voor de onthulling uitgelekte conceptmodel Bocanegra zijn de lijnen van de nieuwe Seat uit de compactklasse goed zichtbaar. En dat belooft veel goeds en dat zal Seat ook nodig hebben.
 
Met een lengte van 4 meter en relatief laag dak, maakt de auto met zijn zwarte snuit (dat is de betekenis van Bocanegra) een krachtige indruk, een beetje een kleinere uitgave van de Opel Astra GTC en ook wat lijnen van de Volvo C30. Gelukkig geen directe kloon uit de Altea/Leon-familie.
 
In ieder geval toont de Bocanegra, zo heette ooit een klein coupeetje van Seat, hoe de Cupra-versie er uit zal gaan zien. Bij de meer modale varianten verwachten we geen dikke bumpers, grote wielen en de zwarte accenten. Toch blijft het vreemd dat Seat niet de echte Ibiza meebrengt. Die auto is al helemaal klaar. Sterker nog, de uitnodiging om ermee te gaan rijden ligt al op de redactie. Ze zullen wel een extra keer publiciteit willen, los van het feestgedruis in Genève!

Reacties

Meer van TopGear