De autosalon van Genève staat op het punt van aftrappen, maar helaas heeft iemand op het interweb het grote nieuws van Seat al verklapt. Het Spaanse merk zal vanavond deze IBX conceptcar presenteren, en laten we er niet omheen praten: het is een tweedeurs crossover-SUV.

Het lag in de lijn der verwachting dat Seat met een eigen SUV-geval zou komen, als zustermodel van de nieuwe Audi Q3. Die rolt namelijk binnen afzienbare tijd in de Seat-fabriek in Martorell van de band. Vooruit, de productieversie zal wel geen tweedeurs zijn en zal die extreme stijlelementen van de IBE van vorig jaar ook wel niet precies overnemen. Maar deze IBX geeft ons in ieder geval een aardig beeld in welke richting de Spanjaarden zitten te denken.

Update: inmiddels is de auto officieel onthuld. Uiteraard is het een hybride – hij kan zelfs 45 kilometer lang volledig elektrisch rijden – en met een lengte van 4,26 meter blijkt de IBX een behoorlijk compact SUV’tje. Seat zegt dat ze niet uitsluiten dat een soortgelijke auto aan hun modellengamma zal worden toegevoegd. Eh, ja, dat zeiden wij ook al.

Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie